הרצאות און ליין
ביום חמישי, 26.3.20, בשעה 17:00, תתקיים הרצאתה של ד"ר רותי יהל "מה בעצם אנחנו רוצים מהים? – על שמירת טבע בים התיכון".
ד"ר רותי יהל היא אקולוגית ימית בחטיבת המדע של רשות הטבע והגנים. למדה לתואר ראשון בביולוגיה באוניברסיטה העברית ותואר שני ושלישי באקולוגיה של שוניות אלמוגים מטעם האוניברסיטה העברית בהנחיית פרופ' אמציה גנין. העבודה התבצעה במכון הבינאוניברסיטאי למדעי הים באילת ובשוניות דרומיות יותר במפרץ אילת. בהמשך השתלמה באוניברסיטה של ויקטוריה, בקולומביה הבריטית, קנדה. בביולוגיה של מערכות ימיות עמוקות יותר ובעבודה עם רובוטים תת-מימיים (ROVs). מאז 2006 משמשת כאקולוגית הימית של ים תיכון ברשות הטבע והגנים.
ההרצאה תעסוק בשמירת טבע ימית – על מה שומרים, מפני מה ואיך?
נדבר על התנאים ועל מי ומה שחי במימי ישראל, מהם האיומים שהמערכת הימית חשופה להם, ומה נעשה כיום במטרה להגן על הים ועל החיים בו.
ביום שני, 30.3.20, בשעה 18:00, תתקיים הרצאתה של טל אידן: "החיים באזור הדמדומים – תגלית גני הספוגים בעומק הים".
טל אידן למדה לתואר ראשון במדעי הים במכמורת וכיום היא דוקטורנטית במעבדתו של פרופ' מיכה אילן באונ' ת"א. מדריכת צלילה מזה 13 שנים, המתמקדת בשמירת טבע ימית והנגשת המדע לקהל הרחב.
ההרצאה מתמקדת בגילוי של גני ספוגים עשירים ומיוחדים בעומק של כ- 100 מטרים ב- 4 אתרים לאורך חופי ישראל ובהסבר על מהותם של הספוגים וחשיבותם למחקר עתידי.
כמו כן תסביר טל כיצד משפיעים שינויי האקלים על בתי הגידול הרדודים, וכיצד בתי הגידול העמוקים שהתגלו יכולים להוות את המקור להתחדשותם של בתי הגידול הרדודים.
בהמשך נפרסם מועדים נוספים של הרצאות בנושאים שונים.
עקבו אחר הפרסומים בעמוד הפייסבוק
הנחיות לצפייה בהרצאות: