חנות
טבלאות דקומפרסיה ומחשבי צלילה - מהדורה חדשה
יותר מעשרים שנים חלפו מאז יצאה לאור המהדורה הראשונה של ספר זה, בשני עשורים אלו לא השתנה דבר במבנה הפיזיולוגי של גוף האדם, גם לא היו פריצות דרך מדעיות בכל הקשור לחוקים הפיזיקליים מהם מושפע האדם בצלילה ועדיין אין אנו יודעים מהו המנגנון הפיזיולוגי המדויק של מחלת הדקומפרסיה. עם זאת, היו אלו עשרים שנים של התפתחות טכנולוגית מואצת לה השפעה ניכרת על דרך החיים שלנו ועל הצורה בה אנו צוללים כיום.
ההתפתחות בתחום המחשוב אפשרה למדענים וחוקרים להעמיק את ההבנה והידע התיאורטי, לשפר וליצור מודלים חדשים שינסו להסביר את המנגנון הפיזיולוגי של מחלת הדקומפרסיה בצלילה. שיפורים בחומרה כמו מיקרו מעבדים זעירים אך עוצמתיים, אפשרו את פיתוחם של מחשבי צלילה מתוחכמים יותר, ידידותיים יותר למשתמש, באריזה קטנה ונוחה ועם אין ספור פונקציות חדשות.
השפעת הטכנולוגיה לא פסחה גם על הדרך בה אנו צוללים, ארגוני צלילה רבים החלו מציעים הכשרות לביצוע צלילות דקומפרסיה במסגרת של קורסי צלילה טכנית, יצרני ציוד הצלילה החלו לשווק מערכות נשימה סגורות, השינויים הטכנולוגיים אפשרו לתכנון ולייצר מערכות בקרה אלקטרוניות מתוחכמות עבור המערכות הסגורות ופרופיל צלילה שהיו בעבר נחלת צוללים מסחריים, מדעיים וצבאיים הפכו נגישים עבור כל צולל שמוכן ללמוד.
מחשבי הצלילה הידניים הפכו נגישים יותר מאי פעם. מספר ארגוני צלילה בינלאומיים החליטו לוותר על לימוד טבלאות הצלילה ולהכשיר את החניכים שלהם להסתמך על השימוש במחשב הצלילה, ומבט חטוף על הצוללים ברחבת מועדון הצלילה ניתן להבחין שכמעט כולם עונדים מחשב צלילה על היד.
התקדמות טכנולוגית זו לא באה ללא בעיות בצידה. חוסר ידע ופערים בהבנת מנגנון הפעולה של מחשב הצלילה הובילו לא אחת לתאונות צלילה ומצבי חירום מיותרים. התרגלנו לסמוך על מחשבים בכל תחומי החיים וכך גם בצלילה, תוך שאנו שוכחים כי מחשב הצלילה מחשב את פרופיל הצלילה במדויק על סמך הנתונים שהוא מקבל, אבל נתונים אלו מוגבלים מאוד ותהליך הדקומפרסיה האמתי מתבצע אצלנו בגוף ולא בקופסא הקטנה שאנו נושאים על היד.
עשרים שנים אחרי המהדורה הראשונה החלטנו שהגיע הזמן להוציא מהדורה חדשה, מעודכנת לשינויים הטכנולוגים, עם סקירה על מודלי הדקומפרסיה שהתפתחו מאז ובעיצוב חדשני ונגיש.
מחיר במבצע!